Logo Almere WandelPad
fb link

Even naar Buiten

Tijdens de drooglegging van Oostelijk Flevoland ontstond door zandwinning ten behoeve van de dijkaanleg de Zuigerplas. Rond deze plas werd vanaf 1964 bos aangelegd. Het Zuigerplasbos. Het Zuigerplasbos behoort - samen met het Gelderse Hout ten oosten van Lelystad, het Hollandse Hout ten zuidwesten van Lelystad en het Visvijverbos ten noordoosten van Lelystad - tot de stadsbossen van Lelystad.
Het Zuigerplasbos heeft een parkachtige uitstraling met afwisseling van grasvelden, bomen en boomgroepen en struikgewas. Aan de buitenkant van het Zuigerplasbos zijn rijke bosranden aangeplant met veel verschillende soorten bomen en struiken. Aan de noordzijde ligt het Belevenissenbos, 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen.
Er valt dus genoeg te beleven tijdens onze wandeling rondom de Zuigerplas en door het Belevenissenbos.

Startlocatie

Parkeerterrein aan de Zuigerplasdreef.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Na de koffie gaan we starten met onze groepswandeling van 14 km.

Route

De route van 14 km gaat slingerend door het bos rondom de Zuigerplas. Waarbij we onderweg via boomstammen en hangbruggen het speelbos doorkruisen. Er is onderweg geen horeca of toiletgelegenheid.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 16 december - Even naar Buiten. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 20 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN