Logo Almere WandelPad
fb link

Haring happen op Urk

Urk, de kleinste gemeente van Flevoland, maar een met de grootste vissersvloot van Nederland. Gelegen aan de rand van de Noordoostpolder, grotendeels omgeven door land, heeft het nog steeds het karakter van een eiland. De ruimte op het voormalige eiland was beperkt en in het oude centrum staan de huizen dus erg dicht elkaar en kun je heerlijk wandelen door de nauwe straatjes en steegjes.
Als je op Urk bent moet je zeker de historische dorpskern en de havens zien. In de haven, waar de vis aan wal wordt gebracht zijn de boomborkotters en andere vissersboten uit Urk te herkennen aan de lettercode UK, gevolgd door maximaal drie cijfers.
Tijdens onze wandeling zullen wij zowel de haven als de historische dorpskern aandoen en kunnen daarbij het Urkerbos natuurlijk niet links laten liggen. Na afloop is er voor de liefhebber gelegenheid om een lekker visje te verschalken.

Startlocatie

De startlocatie ligt in de haven van Urk. Na aanmelding ontvangt u meer detailinformatie.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Na de koffie gaan we starten met onze groepswandeling van 15 km.

Route

Via de Oost- en Westhaven gaat de route naar de oude werf van Urk. We slingeren door de smalle steegjes van de historische dorpskern en gaan daarna de zeekade op naar de vuurtoren en het Urkerbos. We wandelen door dit bos, dat bestaat uit diversen soorten loofhout, naaldhout en natuurrijke open plekken en komen daarna het oude dorp weer in. We lopen langs het Zeemonument en het Kerkje aan de Zee en door de steegjes weer terug naar de startlocatie in de Haven.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 22 september - Haring happen op Urk. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN