Logo Almere WandelPad
fb link

Bloeiende heide op de Posbank

19 augustus 2018 staat een pittige wandeling op het programma, over Het Herikhuizerveld, in de volksmond bekend als de Posbank. Het Herikhuizerveld is een heuvelachtig heideveld dat een groot deel beslaat van het Nationaal Park Veluwezoom in de gemeente Rheden, met een on-nederlandse uitstraling.
In het natuurgebied bevindt zich een schaapskooi voor de Rhedense schaapskudde en het wordt verder begraasd door IJslandse pony's en Schotse hooglanders.
De Heidevelden staan in augustus in volle bloei en bieden daardoor een schitterend uitzicht over de paarse dalen. Vanaf de toppen van enkele heuvels kan men zelfs van vergezichten tot in Duitsland genieten.

Startlocatie

De startlocatie is bij Paviljoen De Posbank in Rheden. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Na de koffie gaan we starten met onze groepswandeling van 16 km.

Route

We vertrekken vanuit Paviljoen De Posbank en maken een uitdagende zwerftocht over het Herikhuizerveld in nationaal park De Veluwe Zoom. Over de randen van de stuwwallen, ontstaan in het Saalien zo'n 150.000 jaar geleden, maar daarbij schuwen we de steile afdalingen het dal in en de klimpartijen weer naar de top van de heuvels niet.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 19 augustus - Bloeiende heide op de Posbank. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN