Logo Almere WandelPad
fb link

Langs de Linde

De Friesen noemen het de Linde, maar officiŽel heet het riviertje in Zuid-Friesland de Lende. Het riviertje ligt in een dal dat tijdens de voorlaatste ijstijd door een gletsjertong is gevormd. Na vervening van het dal en kanalisatie van de rivier is in de jaren dertig begonnen met de ontginning van het dal van de Linde. Hierbij werden trilvenen en blauwgraslanden ontdekt met kenmerkende soorten als parnassia, groenknolorchis en veenmosorchis. Voor It Fryske Gea reden om natuurgebieden langs de rivier aan te kopen. Natuurreservaat De Lendevallei is geboren.
Tijdens onze wandeling gaan we op ontdekkingsreis door de Lendevallei. Over het fietspad langs de Lende, over de paden door het moeras en over de oeverwal. Een wandeling door een gebied met afwisselend bos, boerderijtjes en open beekdallandschap.

Startlocatie

De start is aan de Steenwijkerweg in Wolvega. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

De route van ongeveer 16 km gaat langs de Lende door het Botkerisservoat, door het moerassige Oolde Stroomdal en via de Helomapoolder en de Lendepoolder weer terug naar het startpunt.

Afstand

16 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen Ä 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 11 maart - Langs de Linde. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 20 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN