Logo Almere WandelPad
fb link

Stappen door het Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Een uitgestrekt vochtig heideveld waar natte slenken en droge zandruggen elkaar afwisselen. Opvallend daarin zijn de grote oppervlakten Kraaiheide en de meer dan zestig vennen en veentjes. In dat veen komen bijzondere planten voor, zoals veenmossen, beenbreek en lavendelheide. Boven de vennen vliegen vele soorten kleurige libellen, op zoek naar een prooi of een partner. Voor vogelaars zijn er allerlei soorten watervogels te "spotten".
In de naaldbossen van de boswachterij Dwingeloo zien we de zeer zeldzame Dennenorchis en de Stekende wolfsklauw. Op plaatsen met een wat rijkere bodem komen soorten voor zoals Dalkruid, Veelbloemige Salomonszegel, Hulst, Zevenster, Brede wespenorchis en Gebogen driehoeksvaren. In het hele nationaal park groeien in totaal twaalf varensoorten, een uniek aantal!
Vanwegen de bijzondere natuur hebben we Nationaal Park Dwingelderveld aan onze EROPUIT serie toegevoegd en gaan we er een mooie wandeling van zo'n 15 km maken om te kunnen genieten van dit prachtige deel van Drenthe.

Startlocatie

De startlocatie is in Spier, waar we in de Boslounge een kopje koffie kunnen drinken. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Na de koffie gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

We gaan de route binnenkort uitzetten, maar u kunt ervan opaan dat het een interessante en afwisselende tocht wordt.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 22 juli - Stappen door het Dwingelderveld. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN