Logo Almere WandelPad
fb link

Dauwtrappen

Dauwtrappen is een aloude traditie in Nederland waarbij men reeds voor het ochtendgloren op staat om vervolgens (in groepsverband) een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om de heropleving van de natuur te vieren.
Nee, drie uur 's nachts is toch wel erg vroeg en je kunt ook gewoon je wandelschoenen meebrengen, maar we vieren graag de heropleving van de natuur en gaan daarom met Hemelvaart dauwtrappen. Lekker vroeg, zodat we kunnen genieten van de dauw die boven de velden hangt.

Startlocatie

We wandelen in Almere. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

De start is om 7:00 uur.

Route

We hebben een mooie route uitgezocht, waarbij we zowel door bosgebied als over open vlakte wandelen. Na afloop kunnen we nog even genieten van een lekkere kop koffie of thee.

Afstand

10 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 10 mei - Dauwtrappen. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 20 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN