Logo Almere WandelPad
fb link

Ploeteren door het Wekeromse Zand

Midden in een oud grove dennenbos ligt een grote open vlakte waar het zand vrij spel heeft en enkel wordt vastgelegd door mossen en planten. Een kudde wilde moeflons houdt er de vegetatie kort en het stuifzand open. Naast dit nog actief stuivend zand vind je in natuurgebied het Wekeromse Zand ook veel bos en heide. Op de heide graast het heiderund, altans het Deense Jutlandras, dat erg lijkt op de uitgestorven nederlandse heiderunderen.
Vanaf de Wekeromse Bult heb je een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. In het gebied lopen een aantal gemarkeerde wandelroutes, waarvan wij tijdens onze wandeling gebruik gaan maken.

Startlocatie

De start is in Wekerom. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen om 10:00 uur op de startlocatie. Hier drinken we een kopje koffie of thee en starten daarna met onze wandeling.

Route

Vanuit Wekerom wandelen we via het Beek- en Bultenpad, langs de Grote Valkse Beek richting het Wekeromse Zand. We gaan door het grove denbos, dwars over de zandvlakte, over de heide en via de Wekeromse Bult weer terug naar onze startlocatie.

Afstand

14 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 19 september - Het Wekeromse Zand. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN