Logo Almere WandelPad
fb link

Dolen door de Stille Kern

Dolen door de Stille Kern. Een 900 hectare groot natuurgebied in het Horsterwold bij Zeewolde, waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor een gevarieerde vegetatie. Door begrazing ontstaan er mooie overgangen tussen grasland, struiken en struweel, en opgaand bos. Verschillende planten- en diersoorten vinden een plek om te kunnen groeien en leven.
De Stille Kern is een struingebied waar je niet op de paden hoeft te blijven en dat groot genoeg is om volledig op te gaan in de natuur. Een prachtige locatie voor een heerlijke wandeling.

Startlocatie

De start ligt aan de Groenewoudseweg in Zeewolde. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

Neem een stok mee of zoek een tak in het bos. U wandelt niet over gewone paden, maar over sporen die paarden en koeien hebben getrokken. U zult merken dat we regelmatig afwijken van de track, want over de vele wildpaadjes vindt niemand hetzelfde spoor. Is een paadje te modderig, zoeken we een ander spoor en soms struint u tussen de struiken door.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 16 augustus - Dolen door de Stille Kern. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN