Logo Almere WandelPad
fb link

Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een 135 km lange verdedigingslinie rondom Amsterdam. Hij bestond uit 46 forten en batterijen met daartussen een inundatie systeem en moest Amsterdam tegen de vijand beschermen. De meeste forten zijn tussen 1885 en 1914 gebouwd en hebben nooit actief dienst hoeven doen.
De invloed van de stelling is echter nog goed te merken aan de huidige infrastructuur. Door de kringenwet is er langs de Stelling nauwelijks gebouwd en is er een groene gordel om Amsterdam ontstaan met vele fiets- en wandelroutes. Uitermate geschikt dus voor een EROPUIT wandeling.

Startlocatie

De start is in Weesp. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

De wandelroute voert ons vanuit Vesting Weesp langs het Fort aan de Ossenmarkt en de slingerende Vecht verder richting Fort Uitermeer en het Fort bij Hinderdam. Vanaf hier gaan we via de Aetsveldsche polder weer terug richting Weesp.

Afstand

12 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 19 januari - Stelling van Amsterdam. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN