Logo Almere WandelPad
fb link

Middelpolder/Amstelveen

In het Amstelland kreeg men steeds meer moeite met de natuurlijke afwatering. Rond 1630 werd daarom besloten tot het oprichten van nieuwe polders, waaronder de Middelpolder. De naam verwijst naar de ligging ten opzichte van de andere polders, namelijk tussen de Bovenkerkerpolder en de Binnendijkse Buitenvelderse polder. Door vervening in 1867 veranderde het land in een waterplas die vervolgens weer werd drooggelegd. In 1892 was de drooglegging, van zowel het noordelijke als het zuidelijke deel van de polder, gereed.
Je kunt er nu heelijk wandelen. Vanuit de polder, midden tussen de koeien, zie je aan de ene kant de Johan Cruyff Arena, de Rembrandttoren en de oprukkende Zuidas, terwijl aan de andere kant de ooievaars en smienten door het weiland stappen.

Startlocatie

De start is bij Amstelveen. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

Via eenvoudige loopplanken en overstapjes steken we meerdere zompige weilanden over. Als we eenmaal met het touwpontje de Machinetocht zijn overgestoken verlaten we de graslanden. Bij het oude gemaal aan de dijk bereiken we de Amstel. We volgen 2 km het met schelpen verharde jaagpad langs de rivier.

Afstand

12 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 18 juli - Middelpolder/Amstelveen. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN