Logo Almere WandelPad
fb link

Via de Laakse Slenk het Hulkesteinse Bos in

In Zeewolde, in het vroegere stroomgebied van de rivier de Eem ligt het Hulkesteinsebos. De ondergrond van zand, klei en veen zorgen voor een rijke en afwisselende begroeiing met veel verschillende boomsoorten.
In de plassen en poelen wemelt het van het leven en de Laakse Slenk, een prehistorische riviertje dat weer is opengegraven is een waar libellen paradijs. Niet voor niets is de libel als mascotte van de nieuwe natuur in de slenk gekozen.

Tijdens deze Eropuit wandeling van zo'n 12 km gaan we op ontdekkingstocht langs de Laakse Slenk en nemen we een kijkje in het gevarieerde Hulkesteinsebos.

Startlocatie

De start is in het Hulkesteinsebos. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen om 10:00 uur op de startlocatie om onze wandeling te beginnen. Onderweg of na afloop drinken we nog gezellig een kopje koffie of thee.

Route

We beginnen de wandeling met een aantal kilometers langs de Laakse Slenk om daarna via interessante bospaadje door het Hulkesteinsebos te stappen. Een wandelpad langs de Wielse Tocht brengt ons weer terug naar de startlocatie.

Afstand

12 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 19 juli - Laakse Slenk. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 10 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN