Logo Almere WandelPad
fb link

Het Knarbos

Het 340 ha grote natuurgebied Het Knarbos is in 1975 op een voormalige zandplaat in de Zuiderzee aangelegd. Waar ooit haringen paaiden ontstond na de drooglegging een bos dat een gevarieerde vegetatie van loof- en naaldbomen kent, afgewisseld door open plekken en plassen. Het Knarbos is rijk aan vogels, planten en zoogdieren en is één van de betere plekken om de wielewaal te horen en te zien. Een kudde IJslandse pony's zorgt voor de begrazing van de natuurlijke weide in het midden van het bos.
Uiteraard kun je er ook uitstekend wandelen en gaan we er eens op onderzoek uit. Bereid je dus maar voor op een heerlijke struintocht door dit prachtige bos.

Startlocatie

De start is aan de rand van het Knarbos Oost in Lelystad. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen om 10:00 uur op de startlocatie om onze wandeling te beginnen. Onderweg of na afloop drinken we nog gezellig een kopje koffie of thee.

Route

De route slingert door het bos, gaat om de Knarplas heen en over de open vlakte. Bij de Knardijk steken we over naar Knarbos West in Zeewolde, komen langs de Beverplas en slingeren vervolgens weer terug naar de startlocatie.

Afstand

12 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen € 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 13 september - Het Knarbos. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 10 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN