Logo Almere WandelPad
fb link

Oud Groevenbeek/Groevenbeekse Heide

Oud Groevenbeek is een landgoed nabij het Gelderse Putten, dat zijn naam ontleent aan een spreng, die op het landgoed ontspringt. Op het landgoed bevinden zich een landhuis in art-nouveaustijl uit 1904, een boerderij (1870), een tuinmanswoning (1905), een wijngaard, een eigen watertoren en diverse bijgebouwen.
De tuinen van het landhuis gaan over in bossen waar vaak beuken, eiken, dennen, en lariksen overheersen.
Op Oud Groevenbeek ligt een netwerk van paden waarmee men langs het landhuis, de sprengkop en de grafheuvels op de Groevenbeekse heide kan wandelen.

Startlocatie

De start is bij Putten. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken gaan we om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

De wandelroute voert ons over Landgoed Oud Groevenbeek, langs het landhuis, de wijngaard en de watertoren. We wandelen door prachtige bossen en slaan natuurlijk een rondje over de heide niet over.

Afstand

12 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 20 juni - Groevenbeekse Heide. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN