Logo Almere WandelPad
fb link

Dauwtrappen

Dauwtrappen is een aloude traditie in Nederland waarbij men op Hemelvaartsdag reeds voor het ochtendgloren op staat om vervolgens (in groepsverband) een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om de heropleving van de natuur te vieren.
Ook voor dit jaar geldt dat je niet om 3 uur 's nachts hoeft op te staan om op donderdag 30 mei gezellig met ons de heropleving van de natuur te vieren. We gaan dus weer dauwtrappen. Toch lekker vroeg, zodat we kunnen genieten van de dauw die boven de velden hangt. We sluiten af met een lekker ontbijt.

Startlocatie

We wandelen in Almere. De exacte startlocatie ontvangt u na uw aanmelding.

Tijd

De start is om 7:00 uur.

Route

We hebben een mooie route uitgezocht, waarbij we zowel door bosgebied als over open vlakte wandelen.

Afstand

De route is ongeveer 10 km

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief het ontbijt na afloop.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 21 mei - Dauwtrappen. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Almere WandelPad van 19 december 2019 van toepassing.


AANMELDEN