Logo Almere WandelPad
fb link

Bloeiende Heide op de Lemelerberg

De Lemelerberg is een gevarieerd natuurgebied met uitgestrekte heide, afgewisseld met zandvlaktes, bossen en bronnetjes. De berg is onder andere bijzonder vanwege haar grote hoeveelheid jeneverbessen en de zandhagedis. Een schaapskudde zorgt ervoor dat het gebied niet dicht groeit met bomen en dat de heide niet vergrast. In het gebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet, waarvan wij een gedeelte in onze wandeling hebben opgenomen.

Startlocatie

De startlocatie is Boscafé Lemeler Esch in Lemele. Na aanmelding ontvangt u meer detailinformatie.

Tijd

We verzamelen om 10:00 uur bij de startlocatie. Hier drinken we een kop koffie en starten daarna met de wandeling van ongeveer 15 km.

Route

We wandelen een gevarieërde route door het bos, over de heide, door zandverstuivingen. Voor de nodige hoogtemeters op de route zorgen de Lemeler- en de Archemerberg. Twee toppen van respectievelijk 60 en 78 meter van waaruit we een prachtig uitzicht hebben. Natuurlijk komen we langs de Dikke Steen en het monument Park 1813, dat herinnert aan het honderdjarig bestaan van de onafhankelijkheid van Nederland.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen € 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 18 augustus - Bloeiende Heide op de Lemelerberg. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN