Logo Almere WandelPad
fb link

Chillen in het Waterloopbos

Het scheelde niet veel of het Waterloopbos was een bungalowpark geworden, maar in 2002 werd Natuurmonumenten eigenaar van het terrein waar Het Waterloopkundig Laboratorium gedurende 40 jaar zowel Nederlandse als buitenlandse havens, rivieren en kusten als wetenschappelijk model nagebouwd en getest heeft. De natuur heeft intussen het bos weer overgenomen en naast de verborgen overblijfselen van waterloopkundige schaalmodellen vind je er allerlei libellen, vlinders, vissen, kikkers en salamanders. Op veel plaatsen hoor je water stromen en langs dat water groeien bijzondere planten zoals tongvaren en jaagt de ijsvogel op visjes.
Zondag 21 juli, gaan we tijdens deze EROPUIT wandeling de "geheimen" van het Waterloopbos ontdekken. Een wandeling van 15 km langs verschillende waterloopkundige modellen en natuurlijk kijken we ook uit naar bijzondere vlinders en libellen.

Startlocatie

De startlocatie is bij Paviljoen Het ProefLab// in het Waterloopbos. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Na de koffie gaan we starten met onze groepswandeling van 15 km.

Route

De route gaat kriskras door het Waterloopbos, over smalle bospaadjes, bruggetjes en langs de verschillende schaalmodellen en beekjes. Ook wandelen we een stukje langs het Vollenhover kanaal en de Zwolse Vaart. Na ongeveer 15 km zijn we dan weer terug bij de startlocatie.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 21 juli - Chillen in het Waterloopbos. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN