Logo Almere WandelPad
fb link

Struinen door het Amsterdamse Bos

Al in 1908 hield bioloog/onderwijzer Jac. P. Thijsse een pleidooi voor de aanleg van een bos met betreedbare gazons ten zuiden van het Nieuwe Meer. Het duurde daarna nog 20 jaar totdat de gemeenteraad van Amsterdam besloot tot de aanleg ervan en gaf het bos in 1947 de naam Het Amsterdamse Bos.
Duizend hectare bos, speelweiden, polders, vijvers en watergangen. Een groot bos op kleibodem waar de eekhoorn, bosuil, bunzing, ijsvogel, bruine kiekendief en kleine bonte specht zich thuis voelen. Met bijzondere vegetaties van de oeverlanden o.a. rietorchis, welriekende nachtorchis en ronde zonnedauw. Daarnaast is het een belangrijk leefgebied voor de ringslang.
Het bos heeft 200 km fiets- wandel- en ruiterpaden en 14 km aaneengesloten kanowater. De kano laten we thuis, maar we trekken eropuit om een gezellige zwerftocht van 15 km door dit prachtige bos onder de rook van Amsterdam te maken.

Startlocatie

De startlocatie is aan de Doorweg in Amstelveen. Na aanmelding ontvangt u meer informatie.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie. Drinken een kopje koffie of thee en gaan dan om 10:30 uur starten met onze wandeling.

Route

De route slingert door het Amsterdamse Bos. We maken een rondje om de Grote Poel, wandelen over de Bizonweide en langs het Denksport Doolhof. We nemen de Grote Vijver mee en draaien een rondje om het Kersenbloesempark. Kortom een leuke route door een mooi bos.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 16 juni - Struinen door het Amsterdamse Bos. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 20 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN