Logo Almere WandelPad
fb link

Veluwe Zwerfpad

Met zo'n 15.000 ha geldt De Veluwe als het belangrijkste heidegebied in Nederland. Er is echter meer, loofbos, naaldbos, vennen, grote zandverstuivingen, maar ook landbouwgrond en stedelijk gebied. Omdat zandverstuivingen elders in Europa zeldzaam zijn geworden, gelden die op de Veluwe als zeer waardevol. Voor onze zwerftocht over de Veluwe hebben we Kootwijk als startlocatie gekozen om op zoek te gaan naar bos en heide. Maar Vanuit Kootwijk wandel je ook zo het Kootwijkerzand op, dat met een omvang van 350 ha het grootste stuifzandgebied is.

Startlocatie

We starten op De Brink in Kootwijk, op de kruising van eeuwenoude handelsroutes. Na aanmelding ontvangt u meer detailinformatie.

Tijd

We verzamelen vanaf 10:00 uur op de startlocatie en starten na de koffie met onze groepswandeling van 15 km.

Route

Het eerste stuk van de route gaat richting het Boveneinde waar we een mooie wandeling door het bos en over de heide ten noorden van de A1 maken. na 10 km zijn we weer terug op De Brink om na een korte pauze verder te struinen door het Kootwijkerzand.

Kosten

De kosten voor deze wandeling bedragen 4,00. Dit is inclusief de koffie of thee.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier, waarbij u kiest voor 22 september - Veluwe Zwerfpad. Houd u er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is tot maximaal 15 personen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie betreffende de startlocatie.

Honden

Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.


AANMELDEN